Szabadidő testi-lelki feltöltődési és kikapcsolódási honlapom

2020. szeptember 20.-án élesítettem, csak most tudtam mégegyszer az egészet átnézni és rendberaktam őket, illetve Rólam menüben pár boxos tartalmakat kiegészítettem, pár menüpontokat bővítettem és pár helyekre feltöltöttem képeket.

Itt meglehet nézni a hobbifotózás honlapom: hobbifotozas.juszkocs.hu

Tavalyihoz képest 6db menüpontot bővítettem, ami albumokhoz kerültek:

Első körben statikusan és Google AMP technológiával használtam, későbbiekben belevarrom a CMS-be vagy PHP framework-be és TELJESEN másabb lesz (természetesen én fejlesztek majd, mint egyedül).

Én, ha statikusról van szó, akkor inkább max 15db menüt vállalnám, de ez 21db lett belőle, mert megengedtem és mivel sajátom van szó. Ennél több menüknél már inkább mindenképpen dinamikus kelleni fog majd, hamarosan átállok a CMS-be vagy a PHP framework-ba.

Pont akkor lesznek fent majd olyan új menük, mint „Futás”, „Bringázás”, stb.

Nagyjából sok mindent értek ez a technológiával, mert 2017 nyár óta folyamatosan megismerkedtem az AMP-val.

Sok mindent egyedül leprogramoztam, saját UX / UI design tervezés szerint implementáltam, én maga írtam szövegeket, illetve saját képeimből kiválogattam és feltöltöttem ezeket.

Responsive - minden eszközön felhasználóbarát: Akár legkisebb mobilon, azaz 320-astól nagyobb monitor, azaz 1920-ig felhasználó barát az oldal.

A kreatív elképzelések és az arculati tervek megvalósítása kedvért kialakítottam a weboldalamat, mely még felhasználóbaráttá tettem ezt.

Fontos megjegyzés:

Mivel ez magánéletem alatt kikapcsolódásokról van szó, így ez a honlapom egyelőre nem üzlet, hanem hobbilag. Majd el fog jönni, amikor elkezdek karriert vállalni, akkor Google AMP -ról át fogok majd állni a PHP keretrendszerre, hogy tudjak átadni a leendő társnak, aki majd szövegeket írni fogja és feltölteni képeket.

Update 2021.05.30.

Pár napja variáltam egy kicsit, azóta megváltozott, így 1.1 helyett 1.2 verzió lett belőle. Részletek itt.

Mobile Friendly - Mobil felhasználóbarát vizsgálat

Nincsenek betöltési problémák és igen mobilbarát oldal. Ez helyes.

Hogy miért? Mert többször találkoztam már olyan a weblapokkal, amiket NEM én csináltam meg, azok bár mobilbarát oldal, de sajnos voltak betöltési problémák, eléggé gondok. Ezért fontos, ezt is le kell tudni!

PageSpeed - Sebességpont és időmérés vizsgálat

Mobilon 73, desktopon pedig 91 pontot kaptam, ez bőven elég és túl optimalizva lettek a sebesség pontozáson és időmérésen szerint. Többi maradékok nem érdekesek, mert azok nem befolyásolja a Google-t és az ügyfelek viselkedését. Ugyanis igen helyes.


Megjegyzés: ezt ami csináltam, azaz 2 évvel ezelőtti módszer szerint készültek, csak azóta apró új dolgok miatt megváltoztak az osztályozások, ezért autókereskedelmi webshop demo oldalam is csökkentek, már nem 97 hanem 75 lett a mobilon, illetve már nem 100 hanem 92 lett a desktopon, lásd: webshop pagespeed eredmény

Web.dev

Google eszköz alatt vizsgáltam meg, ott is bőven elég eredmény lett.

Csekkoltam az url végére #development=1 -t a F12 felhasználásával a Chrome böngészőben és rendben vannak mindenhol.

Magánéleti honlapom adatai:

Website Name: Szabadidő testi-lelki feltöltődési és kikapcsolódási honlapom
Website URL: https://hobbifotozas.juszkocs.hu
Description: Google AMP - Sport and tourism website
Category: Leisure activities
Sector: Sport, tourism, fisherman,
Version: 1.2
Author: Juszkó Csaba, JUSZKOCS
Author URL: https://www.juszkocs.hu

Miért statikusat helyett inkább választanám dinamikusat?

Azért van, mert több anyagom van és manuálisan több időbe telne feltölteni ezeket, ezért maximum csak 20db menüpontot tudtam vállalni a statikus esetén.

Dinamikus esetén gyorsabb, rövidebb időbe kerülne, akár több ezer menüpontokat létrehozhatok vele. Illetve több helyen automatikusan megoldja helyettem, mint például: Élménybeszámoló blog menüpontban boxon található lead(leíró) szöveget automatikusan kivágja a maximum karakterek számákat és helyére teszi a pontokat (azaz “…”), hogy szépen jelenjen meg a különböző felbontású képernyőkön, mint egységesek legyenek a magasság száma szerint járjon.

Ráadásul van lehetőség Admin felülettel átadni, hogy segítsen nekem tartalmakat írni, kiválogatni legszimpatikusabb képeket és végül feltölteni ezeket.

Hamarosan át fogok majd átállni a dinamikusra. Ilyenkor már teljesen más lesz a design, más menüpontok, más tartalmak és más képek.

Erről írtam hasonlóan cikkeket:

Összefoglalás

Ki merem jelenteni, hogy teljesen letisztult, minden korosztálynak alkalmas, könnyen kezelhetőek, használhatóak és hozzáférhetőek.

Remélem mindent leírtam, ami jut eszembe és sikerült.

Korábbi minden cikkek, amelyek ez a technológiáról írtam

Az elmúlt években különböző, több témakörökben már írtam erről a programnyelvről, akkor a címkék közül kattintson az “amp” címkére és között megnézheti.


Update: 2021.05.30. dátumon

Pár hete publikálás óta egy kicsit variáltam a designet (látványtervet) és bővítettem még egy menüt.

A technikai vizsgálatokon nem nagy változás az apró variálás miatt, így nem cseréltem le őket a képernyőképeket.

Finomítások miatt 1.1-ről 1.2-re módosítottam a verzió számot.

1 héten belül intézem az új képeken optimalizálni, hogy minél több felesleges bájtokat felszabadítani, hogy minél gyorsabban töltsön fel az oldalt. Megcsináltam, optimalizáltam képeket.

Itt meglehet nézni a képen keresztül, hogy hogy nézett ki az előző állapotban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések