Megújult a responsive weboldalam 1. rész - Bootstrap 3-as verzióval és jquery használatával

Március 5.-én estén publikáltam a responsive honlapomat. Előtte hosszú ideig (2012-2018 februárig) nem responsive oldal, hanem egy régi tipikus és hagyományos oldal volt, sőt optimalizálva voltak a SEO és a böngészőfüggetlen szempontjából, illetve szép design-nel. Bár eredményes volt, mivel nem responsive, ezért nem tudnak megnézni mobilon vagy tableten a weboldalamat. Ezért az idén végre eldöntöttem megcsinálni, hogy tudjanak használni mobilt vagy tabletet.
Összefoglalva írom a technikai jelentéseket, hogy mire jutottam vele.

W3C Validátor - webes szabványok és HTML kódjának a helyessége vizsgálat

Nincsenek hibák és se figyelmeztetések. Ez helyes.

Miért fontos?

Ne legyen benne hiba, mert különben a keresőrobotok nem fogják tudni feltérképezni és indexelni, emiatt nem lesz eredményes a google találati listában.

Mobile Friendly - Mobil felhasználóbarát vizsgálat

Nagyon tökéletes és nincsenek az oldal betöltési problémák. Ez helyes.

Miért fontos?

Mert már jó ideje mobilról legtöbben látogatják a felhasználók, mint az asztali gépről vagy laptopról

PageSpeed - Sebességpont és időmérés vizsgálat

Mobilon 98, desktopon pedig 100 pontot kaptam, ez bőven elég és túl optimalizva lettek a sebesség pontozáson és időmérésen szerint. Bár vannak apró hibák, de nem számít, mert azok nem befolyásolja a Google-t és az ügyfelek viselkedését. Ettől függetlenül ez igen helyes.

Miért fontos?

Nemcsak befolyásolja a Google találati listát, hanem az ügyfelek viselkedése is számít bele. Hiába készítesz egy túl profi szépet, túl pöpec design-et, sok látványos pluginokat, sok fotókat, menő hirdetést sajnos ennek vannak hátrányai, hogy nem megfelelnek a Google elvárása szerint, azaz 3mp-es a lassú mobil hálózaton, azaz 3G mérésen szerint.

Ezért előny, ha úgy tervezel templatet, hogy gyorsabb legyen és amennyire csak lehet.

My test site - Sebesség vizsgálat (lassú hálózaton esetén, azaz 3G)

Eredmény szerint az időmérésen kizárólag csak a lassú 3G hálózaton esetén hamarabb 4 másodpercen belül teljesen betöltődik az oldalt és várhatóan 10% kilépési szándéka. Ez elfogadható, mert 3 mp alatt képtelenség elérni, csak akkor, ha szar felhasználói élmény módszert alkalmaztak. Úgyhogy ez igen helyes.

Értékelésem szerint

A keresőoptimalizálás miatt fontosnak tartom ezeket, hogy jók legyenek. Mint ahogy láthatják, hogy az összes felsoroltakat szerint jól teljesítettem meg. Bár a kulcsszavasak még nem tökéletes, ezért hamarosan lesz újabb második responsive oldalam, ahol teljesen az új menünevek és a meták frissítése a kulcsszavas érdekében. Ezt fogom jelezni.

Akik kíváncsiak arra, hogy milyen volt a régi oldalam, itt megtekinthetőek:

Következő új weboldal tervem

Kreatív elképzelések és arculati tervek megvalósítását szeretném megvalósítani a következő részben.

Terveim szerint hamarosan elkészítem az újabb responsive oldalat, bár igen Bootstrap-os, de nem jQuery-vel, hanem nativ-val alkalmazom majd, mert az én célom, hogy tovább finomitsam az oldalt betöltödési sebességet és minél gyorsabb legyen. Ráadásul zöld helyett kék lesz a színkódom és folytattam a desing-et beszabni és tervezni, hogy letisztuljon és kontakt szem szerint könnyen olvasható legyen.

Technológia várhatóan tervek:

  • Bootstrap 4 - CSS
  • Bootstrap 4 - Nativ Javascript
  • Egyéni űrlap gyártás
  • Cookie JS - kialakítás jQuery-ról nativ javascript-re

További kapcsolódó linkek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések