Tiszafüredi nyaralásom - 2018

Idén nyáron június 25-29. között az egyik kollégám nyaralójához tartózkodtam és nyaraltam. Az első napon reggel elindultam kocsival és a mobilos navigáció segítségével gond nélkül simán megérkeztem a tiszafüredi vendégházra, aminek neve: “Sárgarigó Vendégház”. Amikor befejeztem a házban holmijaimat pakolni, aztán máris kimentem kocsikázni körbe, hogy megismerjem jobban ez a kisvárost. Közben vettem élelmiszereket, faszént a grillsütéshez, 2 napos horgászjegyet és hozzá csalikat is. Estén gyaloggal közlekedtem a folyóhoz és gáton keresztül több km-t és közben kerestem megfelelő helyet, ahol következő napon érdemesen horgászni.

Második napon korán keltem és kimentem horgászni a vendégháztól kb 2-3 perc innen van a gát felé és természetesen kocsival a horgászfelszerelések miatt. Sajnos nem fogtam meg, úgy nézett ki, hogy rossz helyen voltam, mert lent nagyon ráakadtak a horgonyaimra és bent ragadtak. Ezért délben jobbnak látom, ha befejeztem horgászást.

Esti szürkületben gáton futottam le. Rengeteg rovarok és szúnyogok voltak, mégis letudtam megfelelő sebességgel futottam. Közben ígértem magamnak, hogy csütörtökön, azaz 4. napon picivel korábban fogok kimenni és dupla km-mel futok majd, akár 8-10 km, de sajnos nem járt sikerrel, mert aznapon pont nagyon esett az eső miatt elmaradt. Ettől függetlenül nagyon jó volt futni.

Harmadik napon egyik legszebb csónakok és hajók kikötőhöz mentem csónakázni.

Csónakázás közben túráztam és kerestem megfelelő helyen, ahol tudtam volna horgászni, sajnos nem találtam, mert szinte mindenhol mozog a csónak és nem találtam olyan partot, ahová érdemesen lánccal megkötni a fához. Ezért délben befejeztem a csónakázást és túrázást.

További információk a kikötőről:
Albatrosz kikötő, kölcsönző, szálláshely - Tiszafüred:
facebook: https://www.facebook.com/albatroszkikoto/
web: https://albatroszkikoto.hu/

Sajnos nagyon rossz idő volt délután óta és nem akartam végig bent maradni a vendégházban, úgyhogy kocsival mentem egy nagyon jó étteremhez (LiZo Caffe shop, Pizzéria & Snack bar) kajálni és ezzel lefoglalom magam legalább a vesztett időmet. Finom pizzát és Gyros-os tortillát rendeltem meg.

További információk az étteremről:
facebook: https://www.facebook.com/LiZo-Caffe-shop-Pizz%C3%A9ria-Snack-bar-374266715931502/

Negyedik napon kimentem a therminál strandra, sajnos nem volt megfelelő víz és nem voltak büfések, ezért délben befejeztem és indultam vendégházhoz ebédelni, végül mentem a Szabadstrand tó-hoz, imádtam, beleszerettem. A tavan nagyok sokat úsztam, több mint km-t letudtam.

Összefoglalás

Pláné abból 2 napon nem úgy szerettem volna, ahogy terveztem, sajnos a rossz időjárások miatt. De ettől függetlenül jól éreztem magam.

Ez a vendégházban jó volt pihenni, aludni és főzni valamint. Parasztházban építőanyagnak köszönhetően bent nincs meleg, jó kellemes hűvös, szépen fel vannak újítva konyha, 2 szoba és fürdőszoba. Nemcsak konyhában, hanem teraszon is lehet főzni és ebédelni, mert ott is van gáztűzhely és ebédlőasztal is, akár teraszon jókat lehet bulizni több társasságokkal együtt.

További információk a vendégházról:
https://www.sargarigoporta.hu/

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések