CSS3 technológia: Mit kell tudni a böngésző függetlenről?

Több éves munkám alatt tapasztalaim szerint mindig érdemesen meg kell vizsgálni, akár egyénileg templatet készíteni és designet beszabni vagy akár megvásárolni a templatet és belevarrni weboldalba egyaránt.

Mindkét esetben figyelni kell, hogy melyik böngészőben van hiba, ezzel érdemesen megviszgálni: https://css3test.com/

https://css3test.com/

Amikor böngésződbe beírod ez fenti webcímet, egyből kiírja, hogy böngésződ hány százalékot támogatja a CSS3 tulajdonságait. Más böngészőkben is vizsgálni kell.

Hogy miért fontos?

Találkoztam már azzal, hogy volt aki szólt, hogy IE böngésző alatt valamiért nem működik az egyik design elem, volt aki Safari böngésző alatt is szinte az egyik design elem se működik rendesen. Ezért ez segítségével ki lehet deríteni, hogy melyik tulajdonság nem támogat, ezt érdemesen kijavítani, vagy kialakítani, vagy megoldani.

Az én gépem(Windows 10) alatt vizsgálat szerint:

  • Chrome: 60%
  • Firefox: 66%
  • Microsoft Edge: 47%
  • Safari: 32%

Böngésző verziók vizsgálata:

Itt pontosan megtudjátok, hogy melyik böngészőben verzió száma szerint működik vagy nem. Csak annyi teendő, hogy egyik elemnek CSS tulajdonságát oda bemásolni és megvizsgálja.

Ezen az oldalon legalján található címkék, ki lehet választani és akkor megmondja, hogy melyik böngésző és ennek hány verzió számtól működik.

Összefoglaló:

Ez használatával sokkal könnyebb lesz kideríteni, mint sokat agyalni, hogy mit hibáztál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések