Foundation a negyedik legjobb CSS keretrendszer

A nyílt forráskódú CSS-keretrendszerek (frontend) közül ez a Foundation a negyedik legnépszerűbb, illetve legjobb. Sokan használják ezt a fejlesztők.

Arra inkább használják, akik szeretne először mobil optimalizálásával foglalkozni, végén pedig ráérősen desktopra térni.

Megjegyzés: 2023-as évek alapján megírom azokat.

Hivatalos honlapja

https://get.foundation/

Alapfogalma

A Foundation is szintén egy CSS-keretrendszer, amely egy előre megtervezett összetevők széles skáláját és egy érzékeny rácsrendszert tartalmaz. JavaScript bővítményeket is tartalmaz a további funkciók érdekében.

A többi CSS-keretrendszerhez képest nagyobb szabályozási lehetőséget kínál a fejlesztőknek a testreszabások terén.

Adatai

Eredeti szerzők:
ZURB
Fejlesztők:
ZURB
Első verzió kiadásának dátuma:
2011. Szeptember.
Legfrissebb verziója:
6.7.5. / 2022. Július 12.
Programozási nyelvek:
HTML, CSS, Sass és JavaScript

Főbb jellemzők és tulajdonságai

  • Teljes funkcionalitású (benne találhatóak: navigációs sávok, többféle design elemek és egy fejlesztőbarát rácsrendsze, mint alapozó, azaz beépített komponensekkel rendelkezik), az előre elkészített HTML sablonok segítségével pontosan indíthat projekteket az igényeinek megfelelően szerint
  • E-mail tervezés (érzékeny e-mail sablonokat hozhat létre bármely ügyfélhez), a “Foundation for Emails” segítségével
  • Animációkat létrehozhatóak, mert könnyen integrálhatóak a ZURB Motion UI könyvtár segítségével, amely lehetővé teszi az átmenetek és az animációk létrehozását a benne lévő beépített effektusok segítségével e-mail sablonokat hozhat létre bármely ügyfélhez, sőt a Microsoft Outlook régi verzióit is
  • Általános stílus: Ez a keretrendszer nem használ külön stílust az összetevőihez, természetesen moduláris és rugalmas elemeinek széles választéka minimális stílust kínál, és könnyen testreszabhatóak

Előnyei

  • Az Foundation rácsrendszere nagyon rugalmas, van lehetőség az elrendezések egyszerű testreszabását intézni is (magasszintűen és könnyen)
  • Könnyen használhatóak és nagyon testreszabhatók, hogy megfeleljenek az egyedi tervezési igényei szerint
  • Az Foundation-t a mobileszközöket szem előtt tartva tervezték, így remek választás a reszponzív webdesign-hez (először kis méretű eszközök, aztán nagyobb méretekre méretezve őket)
  • Mobilokra szem előtt tartva optimalizálva, így jó választás a reszponzív webdesignhez
  • Rendelkezik parancssori felülettel (CLI), amellyel megkönnyíti a fejlesztők munkáját
  • Fejlett reszponzív képrendszert tartalmaz

Hátrányai

  • Kezdők számára bonyolult lehet (Meredek tanulási görbe)
  • Sajnos kisebb támogatásokkal és közösségekkel rendelkeznek(így megnehézíti a támogatás és az erőforrások megtalálása miatt)
  • Túlzott támaszkodás a JavaScriptre miatt lassabb az oldalbetöltési időhőz vezethet
  • Kompatibilitási korlátozások, mivel mobiloptipalizálásra elsődlegesként írják, így előfordulhat, hogy a CSS médialekerdézeseket nem támogatő böngészőkben a weboldalak mobilstílusait meg fog jeleníteni
  • Néhány funkciója kevésbé intuitív használható
  • Dokumentációja kevésbé átfogó lehet más CSS keretrendszerekhez képest

Segédletek és információk

Tutorialspoint - Foundation Tutorials

Webcíme: https://www.tutorialspoint.com/foundation/index.htm
Leírása:
A Foundation a gyönyörű reszponzív webhelyek tervezésének egyik fejlett front-end keretrendszere. Minden típusú eszközön működik, és HTML, CSS és JavaScript bővítményt biztosít. Az oktatóanyag részekre van felosztva úgy, hogy minden szakasz tartalmaz kapcsolódó témákat egyszerű és hasznos példákkal.

GeeksforGeeks - Egyszerű oktatóanyag

Webcíme: https://www.geeksforgeeks.org/foundation-css-basic-menu/
Leírása:
A Foundation CSS egy nyílt forráskódú és reszponzív front-end keretrendszer, amelyet a ZURB Foundation épített 2011 szeptemberében, és amely megkönnyíti a gyönyörű, reszponzív webhelyek, alkalmazások és e-mailek tervezését, amelyek lenyűgözően néznek ki, és bármely eszközről elérhetők. Számos cég használja, például a Facebook, az eBay, a Mozilla, az Adobe és még a Disney is. A keretrendszer Saas-szerű bootstrap-re épül. Kifinomultabb, rugalmasabb és könnyen testreszabható. CLI-vel is rendelkezik, így könnyen használható modulcsomagolókkal. A Fastclick.js eszközt kínálja a gyorsabb megjelenítéshez mobileszközökön.

w3big - Foundation Tutorials

Webcíme: https://www.w3big.com/foundation/default.html#gsc.tab=0
Leírása:
Reszponzív HTML, CSS és JavaScript keretrendszerek fejlesztésének alapja. A Foundation egy könnyen használható, hatékony és rugalmas keretrendszer webalapú alkalmazások készítéséhez bármilyen eszközön. Az alapítvány egy népszerű keret a prioritások mozgatására. Ez az oktatóanyag több száz Foundation példányt tartalmaz.

Morioh - Gyorstanfolyam a kezdők számára

Webcíme: https://morioh.com/a/7f67353eff33/foundation-css-framework-crash-course-for-beginners
Leírása:
Először megtanulja, hogyan kell használni a Foundation HTML5-sablonjait. Ezután látni fogja, hogyan készíthet teljes portfóliówebhelyet a semmiből a Foundation segítségével. Ha végzett ezzel a kurzussal, középszintű ismeretekkel kell rendelkeznie az Alapítvány működéséről.

I EAT CSS - Lépésről - lépésre oktatóanyagok

Webcíme: http://ieatcss.com/zurb-foundation-framework.html
Leírása:
A Zurb Foundation 5 Framework ingyenes bemutatója. A Zurb Foundation Framework, Foundation Grid rendszer és lépésről lépésre valós idejű példák bemutatása és felépítése

Összefoglalás

Azért írom a negyedik legjobbnak, mert a statisztikai adatok táblázata szerint többen használják a GitHubon.

Hasznos linkek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések