Bootstrap az egyik legjobb CSS keretrendszer

A nyílt forráskódú CSS-keretrendszerek (frontend) közül ez a Bootstrap az egyik legnépszerűbb, illetve legjobb. Sokan használják ezt a fejlesztők.

Amikor körülbelül 8-9 évvel ezelőtt elkezdtem megismerkedni a Bootstrap anyagokat, illetve kipróbáltam a gyakorlatban is. Azóta szintén minden évben folyamatosan kamatoztatom a tudásaimat, hisz évről évre folyamatosan megújulnak, jelenleg már v5.3.0 van most.

Hát beleszerettem ebbe a Bootstrap-ba, ezért elkezdtem megírni összefoglalóan a Bootstrap-ról, amiről érdemes tudni.

Arra inkább használják, hogy akik inkább rövid időn belül szeretne könnyen létrehozhatóak, testreszabhatóak, módosíthatóak és bővíthetőek, hisz ez a keretrendszer mindenre túl jól előre vannak készítve, ami szükséges szerint kell. Sőt nagyon erős közösséggel rendelkezik, mindenhol vannak segítségek és információk, így rövid időn belül elsajátíthatnak vagy elkészülhetnek.

Megjegyzés: 2023-as évek alapján megírom azokat.

Hivatalos honlapja

https://getbootstrap.com/

Alapfogalma

A Bootstrap a fejlesztők számára az egyik legnépszerűbb és legismertebb CSS-keretrendszer körében az egészen a világon, sőt legjobb eredményt nyújtja is.

Egy előre megtervezett összetevők széles skáláját tartalmazza (jól dokumentált és könnyű megtalálni a forrásokat is), mint például:
tipográfiák, űrlapok, gombok, táblázatok, navigációk és egyéb megjelenítések.

JavaScript bővítményekkel is rendelkezik a szükséges funkciók érdekében.

Adatai

Eredeti szerzők:
Mark Otto, Jacob Thornton
Fejlesztők:
Bootstrap Core Team
Első verzió kiadásának dátuma:
2011. Augusztus 19.
Legfrissebb verziója:
5.3.0. / 2023 Május 30.
Programozási nyelvek:
HTML, CSS, Less (v3), Sass (v4) és JavaScript
Platform:
Web platform

Főbb jellemzők és tulajdonságai

  • A legnépszerűbb / leghíresebb frontend keretrendszerek közül, mert mindig megtalálhat megoldásokat a felmerülő problémákra, illetve rengeteg ingyenes / fizetős sablon felhasználhatóak bármilyen projekthez
  • Teljes funkcionalitású (fejlesztők számára megkönnyítheti egy előre jól strukturált oldalak fejlesztését). A fejlesztők számára megkönnyítheti a jól strukturált oldalak fejlesztését, sőt a kezdők számára is érthetően kezelhet
  • Könnyen használhatóak és testreszabhatók
  • Érett és támogatott (Stabil kiadások és hosszú távú támogatás)
  • SASS segítségével könnyen testreszabhatóak, a testreszabásának megtanulásának köszönhetően csökkentheti a fejlesztési idő

Előnyei

  • Aktív támogatásokkal és közösségekkel rendelkeznek, legnépszerűbb a CSS keretrendszerek közül, töksimán könnyen megtalálhatóak a dokumentáció és a segítség
  • Kisegítő lehetőségek (a fogyatékkal élő felhasználók számára hozzáférhetőek), ezért akadálymentesítést szem előtt tartva készült
  • Támogatja a SASS-t és a LESS-t
  • A Bootstrap rácsrendszere nagyon rugalmas és érzékeny (könnyen létrehozhatóak), amiben a különböző képernyőméreteken tökéletesen működnek az összetett elrendezéseknek köszönhetően
  • Több időt és erőfeszítést takarít meg a tervezésben és a kódolásban, hisz számos előre megtervezett összetevővel és stílussal rendelkeznek

Hátrányai

  • Nagy méretű fájlokat hoz létre, ezért sajnos hosszabb és megnövelt letöltési idővel
  • Erősen támaszkodik az osztályokra
  • Kompatibilitási problémákat jelentkezhet a böngésző régebbi verzió esetében
  • A Bootstrap alapértelmezett stílusai testreszabást igényelhetnek, hogy megfelelően illeszkedjenek egy adott projekt tervezési esztétikájához
  • Kicsi vagy semmi tervezési rugalmasság, azaz hiányossággal rendelkezik
  • Ez a keretrendszer olyan webhelyekhez vezethet, amelyek hasonlítanak egymásra, mivel olyan széles körben használják, ami igen hátrány

Segédletek és információk

W3Schools - Bootstrap 5 Tutorial

Webcíme: https://www.w3schools.com/bootstrap5/
Leírása:
A W3Schools ingyenes online oktatóanyagokat, referenciákat és gyakorlatokat kínál az internet összes főbb nyelvén. Olyan népszerű témákkal foglalkozik, mint a HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java és még sok más.
A Bootstrap 5 a Bootstrap legújabb verziója, amely a legnépszerűbb HTML, CSS és JavaScript keretrendszer reszponzív, mobil-első webhelyek létrehozásához.

TutorialRepublic - Kezdők számára oktatóanyagok

Webcíme: https://www.tutorialrepublic.com/twitter-bootstrap-tutorial/
Leírása:
A Bootstrap a legnépszerűbb és legerősebb front-end (HTML, CSS és JavaScript) keretrendszer a gyorsabb és könnyebben reagáló webfejlesztés érdekében.
Tanulja meg a legújabb Bootstrap 5 keretrendszer tippjeit és technikáit egyszerű és egyszerű lépésekben, és sokkal kevesebb erőfeszítéssel készítse el saját reszponzív webhelyét.

freeCodeCamp - Teljes Bootstrap 5 oktatóanyagok a kezdők számára

Webcíme: https://www.freecodecamp.org/news/full-bootstrap-5-tutorial-for-beginners/
Leírása:
A Bootstrap a legnépszerűbb CSS-keretrendszer. Lehetővé teszi a webfejlesztők számára, hogy gyorsan megtervezzék és testreszabják a mobil-elsőként reagáló webhelyeket. Nemrég közzétettünk egy 3 órás tanfolyamot a freeCodeCamp.org YouTube-csatornán, amely megtanítja a Bootstrap 5 használatát. Dawid Adach fejlesztette ki ezt a kurzust. Dawid a Bootstrappel dolgozott.

Tutorialspoint - Bootstrap Tutorials

Webcíme: https://www.tutorialspoint.com/bootstrap/index.htm
Leírása:
A Twitter Bootstrap az utóbbi időben a legnépszerűbb előtér-keretrendszer. Ez egy karcsú, intuitív és erőteljes mobil első front-end keretrendszer a gyorsabb és egyszerűbb webfejlesztés érdekében. HTML-t, CSS-t és Javascriptet használ. Ez az oktatóanyag megtanítja a Bootstrap 5 Framework alapjait, amelyek segítségével könnyedén hozhat létre webes projekteket. Az oktatóanyag olyan részekre oszlik, mint a Bootstrap alapvető szerkezete, a rendszerindítási elrendezés, a rendszerindítási tartalom, a rendszerindítási összetevők, a rendszerindítási űrlapok, a rendszerindítási rácsok, a rendszerindítási segédprogramok, a rendszerindítási segédprogramok és a rendszerindítási példák. Ezen szakaszok mindegyike kapcsolódó témákat tartalmaz egyszerű és hasznos példákkal.

GeeksforGeeks - Egyszerű oktatóanyag

Webcíme: https://www.geeksforgeeks.org/bootstrap-5/
Leírása:
A Bootstrap a CSS és JavaScript/jQuery kódok ingyenes és nyílt forráskódú gyűjteménye, amely dinamikus webhelyelrendezések és webalkalmazások létrehozására szolgál. A Bootstrap az egyik legnépszerűbb front-end keretrendszer, amely előre definiált CSS-kódok szép készletével rendelkezik. A Bootstrap különböző típusú osztályokat használ a reszponzív webhelyek létrehozásához. A Bootstrap 5 a Bootstrap legújabb verziója, amely a legnépszerűbb HTML, CSS és JavaScript keretrendszer reszponzív, mobil-első webhelyek létrehozásához. Hivatalosan 2020. június 16-án jelent meg, miután több hónapig újradefiniálták a funkcióit.

Korábban írtam a Bootstrap-ról cikket

A nyílt forráskódú CSS-keretrendszerek (frontend) közül ez a Bootstrap az egyik legnépszerűbb, illetve legjobb. Sokan használják ezt a fejlesztők.

Részletesebben itt megtekinthető.

Összefoglalás

Azért írom az egyik mint az első legjobbnak, mert a statisztikai adatok táblázata szerint többen használják a GitHubon.

Sőt én és sokak szerint az egyik leghatékonyabb / legjobb a CSS keretrendszerek (frontend) közül. Amikor sikeresen el lettek sajátítva, biztosan megtalálhatja bárhol munkahelyét, mert nagyon sok cégen keresnek, azokat, akik értenek túl jól a Bootstrap használatát.

Hasznos linkek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések