Elkészült a webfejlesztői honlapom

Publikált webcíme:

dev.juszkocs.hu (már nem aktuális)

(Megjegyzés: 2018. március óta már nem drupalos)

Saját smink készítéséhez tudást igényel:

  • Templatekezelő rendszer ismerete
  • PHP
  • XTHML
  • CSS
  • JavaScript(jQuery keretrendszer) (ez persze nem kötelező, de vannak olyan programom, ami szükséges)
  • CMS: Drupal 6.x

Adobe Photoshop CS5-ról

Természetesen én készítettem a design-et, úgymint grafikusként. Szerencsére értek a Web Layouts-hoz dolgokat.

Főoldal és aloldalak designról

2féle design van, egyik főoldali és másik pedig aloldali design. Természetesen mindketten másképpen néz ki, mivel főoldalon nem tartalom, hanem 3db boxok, lejátszó képek, RSS feed-ek és bemutatkozás szövegrész.

Templatekezelő rendszerről

Tpl fájlokhoz tudást igényel a templatekezelő rendszer és a PHP ismeret.
Design implementáláshoz szükséges tpl.php fájlok létrehozásával használtam: block, comment, node, page, front (főoldal). Php fájl pedig template.

Pluginokról (Jquery keretrendszerrel)

Főoldalon van egy mini alkalmazás, amely Easing pluginnal készült, mellette van egy saját fejlesztésű mini alkalmazásom, amely 60 sorból álló forráskód. Van némi CSS3 technológiát is felhasználtam. 4db navigációs gombok egyik nyomása után megjelenik a kép és a leírás. Gombok nyomása nélkül is automatikusan működik a látványos lapozó program (5 másodpercenként).

Elérhetőségi ikonokról

Ez a programot teljesen és 100%-osan én írtam meg(23 sorból álló forráskód).
Csak akkor működik, amikor hozzáérsz az egered az ikonokhoz és föl-lefelé mozgatja. Úgy mozgatja az ikonok, mint egy “vízhullám”.

Sidebarról

Jobb oldali sávban 3db fontos dolgot tettem bele: Magamról (bemutatkozásról és siketségemről), Webcímeim (külső honlapjaim és blogom url-ek), Friss blogbejegyzések.
Azért fontosak, mert könnyebben megtekinthetőek legyen az információk, meg fontos minél hamarabb közölni látogatókkal, hogy hallássérült vagyok és ne legyenek félreértések, amiért van pár apró helyesíráshibáim. Webcímeim pedig segítséget nyújt mindenkinek, hogy mi a webcímeim.

Blokkról

Nem is volt olyan nehéz *.info fájl-t készíteni. Megmutatom egy példát.

*.info fájlban:
regions[footer_center] = Footer középső (programnyelven angolul szoktam megadni, ezért “center”, leíráson és nevezésen magyarul az pedig “középső”)
tpl.php fájlban:



/admin/build/block menüben:

Ebben a menüben van egy “Blokk hozzáadása” fül, ott létrehoztam egy blokkot. Aztán megkerestem a blokk listában, amit hozzáadtam egy blokkot, mellette van egy legördülő lista, kiválasztottam a “Footer közésp”-t, végül lementettem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések